Restorani Beograd

U potrazi za odgovorom na pitanje koji su najbolji restorani u Beogradu, BelgradeEye će biti vaš pomoćnik. Posetili smo veliki broj restorana u našem gradu, te znamo koji su to dobri ili najbolji restorani u Beogradu. Želje gostiju su drugačije, pa prema tome nudimo širok spektar restorana sa raznovrsnom uslugom, u zavisnosti od toga da li tražite restoran sa baštom, restoran u centru Beograda ili negde drugde.

Kako je nastala lista - najbolji restorani u Beogradu?

BelgradeEye lista beogradskih restorana je kreirana na osnovu detaljnog istraživanja, degustiranja vrhunskih specijaliteta i jela majstora kuhinje, ambijenta restorana, cena. To su jela spremnjena sa dušom i u duhu tradicije, kada su u pitanju najbolji restorani u Beogradu sa nacionalnom kuhinjom, odnosno u duhu nekih drugih kultura, kada su u pitanju restorani internacionalnih kuhinja. To znači da smo posetili restorane čiji je fokus francuska ili španska kuhinja, zatim istočnjačka kuhinja i specijaliteti kao što je suši, restorani mediteranske, grčke i drugih kuhinja. Ambijent restorana igra veoma važnu ulogu kada gosti biraju koji beogradski restorani je najbolji. Česta je situacija i da neki restoran zapravo naplaćuje svoj ambijent, pri čema bi usluga ili kvalitet hrane izostao, i u pravo zato postoji naša lista koja jasno pokazuje koji su to zaista dobri restorani u Beogradu.

Cene i jeftini restorani u Beogradu

Kada se procenjuje vrednost nekog restorana u Beogradu potrebno je ovoj temi pristupiti detaljno. Iako je jednostavno reći ovo su jeftini restorani u Beogradu, teško je odlučiti koji je restoran zapravo vredan mnogo više od onoga što “košta”. U tome leži prava vrednost i ušteda kada se bira dobar obrok. Gosti restorana su tu da procene i daju ocenu restorana koji su posetili. Mi ćemo vaše ocene i utiske rado objaviti i na taj način pomoći drugim gostima da odluče koji su to najbolji restorani u Beogradu, a koji su zaslužno najvredniji što u pogledu cene predjela i glavnog jela, što u pogledu cena deserta i pića. Cene restorana u Beogradu variraju, a nadamo se da ćete nam pomoći da pružimo realan uvid u to koji su najpovoljni restorani Beograda.

Restorani u centru Beograda ili u širem krugu grada?

Naša lista nije kreirana isključivo na osnovu toga gde se popularni restorani u Beogradu nalaze. Iako veliki broj gostiju traži restoran koji krije centar Beograda, mnogi odlaze u restorane širom grada. Počevši od restorana na Vračaru, zatim dolaze restorani na Novom Beogradu, restorani u Zemunu, na Zvezdari, Voždovcu i drugim opštinama grada. Na primer, neki od najpoznatijih restorana se nalaze na samom obodu grada, kao što su restorani u Borči ili Ovči. Kada je u pitanju čuvena Skadarlija restorani u ovoj ulici Beograda su nadaleko poznati. Ipak, danas najveći broj gostiju u Skadarliji zapravo predstavljaju strani gosti. Ovo je izuzetno važan podatak, a mi se trudimo da domaće goste vratimo upravo tu, na mesto gde je sve i počelo. Naravno da su restorani u Skadarliji nadaleko poznati kao restorani prave boemske četvrti grada, ipak, zanimljivo je istaći da najstarija kafana nije locirana u Skadarliji, već nadomak Saborne crkve. U pitanju je kafana “?” tj. kafana Znak pitanja, koja je izgrađena još 1823. godine. Verovali ili ne, ova kafana će za samo nekoliko godina proslaviti svoj 200. rođendan, a starija je čak 15 godina od prvog uređenog parka u Beogradu.

Boemstvo, ukusna hrana i piće - Restorani Beograd na jednom mestu!

Tradicija boemstva, ukusne hrane i druženja u beogradskim restoranima, koji su se nekada pretežno zvali kafane ili gostione, nastavlja da živi i u modernom Beogradu, a do kojih danas možete doći nikad lakše uz Belgrade Eye listu. Pogledajte koji restorani imaju najbolje cene, kakve su slike restorana i ambijent koji će vas tamo sačekati, koji restorani u Beogradu imaju baštu, kakvi su jelovnici i cenovnici restorana i gde biste mogli da odete na dobar ručak, večeru ili opušteno druženje, poslovni sastanak ili dejt. Dobro došli u Beograd i najpoznatije restorane našeg grada.

Restorani u Beogradu Ovde možete pronaći spisak sa kontakt podacima najpoznatijih restorana u Beogradu:

Partneri

Pretplatite se