Restoran Orašac- Beograd

Bulevar Kralja Aleksandra 122
Lista restorana
363 Pregleda

Skadarlija na Bulevaru

Restoran Orašac se nalazi u užem centru Beograda i to je jedno od retkih mesta koje nije izgubilo svoju tradicionalnu prepoznatljivost. Baš kao što je na ulicama u ovom delu grada uvek prometno i gužva, tako je i u Orašcu: stolovi su redovno puni. Mesta je dovoljno, unutra oko 100 a po lepom vremenu gosti mogu da uživaju u velikoj bašti pod lipama.

Ovaj restoran nosi epitet vodeće nacionalne kuhinje zbog izvrsnosti jela spremljenih po starim receptima. Ponuda menija je bogata toplim ili hladnim predjelima, kuvanim srpskim jelima, pečenjem ili ribom. Međutim, na Vašu odluku šta da poručite značajno će uticati miris roštilja sa ćumura koji se diskretno širi prostorom. Budi apetit i usmerava izbor hrane.

Meso je kvalitetno, bilo da izaberete vešalicu, pljeskavicu, ćevape ili rolovano, punjeno, sa kajmakom...nećete pogrešiti. Porcije su zaista ogromne, a mi nismo znali kad je dosta pa je prežderavanje bilo neizbežno. Ne žalimo.

Količina mesa je impozantna, čak i u čorbi. Očaralo nas je što se ona služi na starinski način-konobar je za Vas sipa u tanjir. Pomalo zaboravljen ali krajnje simpatičan detalj.

Desert mogu da budu palačinke, orasnice ili domaća pita od višanja, koja je baš kao prava domaća, spremljena u privatnoj izvedbi Vaše bake-vruća, hrskava i bogata višnjama.

Doručak se služi do 11:30h.

Uređenje prostora je podređeno imenu restorana: etno motivi su svuda. Zidove krase ćilimi, crno-bele fotografije sa motivima iz nacionalne istorije i slike slavnog vojskovođe. Sve je autentično i krajnje dopadljivo.

Konobari su iskusni i nadasve brzi, neće proći više od dest minuta od porudžbine dok ne počenete sa ručkom.

Točeno pivo se odlično slaže sa ovako jakim obrocima a u ponudi su i kvalitetna vina (domaća, crnogorska i makedonska).

Zvuci tambura i melodije starogradskih pesama nadahnjuju goste da se uvek vraćaju u Orašac, restoran sa dušom. Radno vreme je od 8 do 23 h.

Gosta stranca svakako povedite u Orašac, pa njegove i Vaše impresije podelite sa nama na: https://www.facebook.com/belgradeeye

 

Želite da postavite Vaš restoran na Belgrade Eye. Kontaktirajte nas putem kontakt forme i javićemo Vam se u najkraćem roku!

Rezervacije i informacije o restoranu Orašac možete dobiti na broj 0112455043.

Pogledajte i šta nude ostali Restorani u Beogradu.

Napiši komentar
Ocena

Napiši komentar

Ulogujte se da biste ostavili komentar.

Partneri

Pretplatite se