Smeštaj Beograd

smestaj

Top mesta

Detalji

Beograd apartmani - jedan od najbolje lociranih i najlepsih apartmana u ponudi - besplatna rezervacija...

od: 50e

Belgrade Eye preporuka: Apartman TERAZIJE

Nušićeva ulica - strogi centar, Beograd

Detalji

Beograd Apartmani - lociran u ulici noćnog zivota u Beogradu - ovaj apartman je savršen za parove!...

od: 50e

Belgrade Eye preporuka: Apartman SILICON VALLEY

Ulica Strahinjića bana - strogi centar, Beograd

Belgrade Eye preporuka: Apartman LITTLE BAY

Strahinjića Bana - strogi centar - Stari grad, Beograd

Detalji

Koncept servisiranih apartmana je novost u oblasti hotelijerstva o kojoj mi mislimo kao o ideji”kuca daleko od kuce”..

od: 115e

Rezime Residence, Hoteli Beograd

Maršala Birjuzova 22, Beograd

Detalji

Jedini hotel u Zemunu koji nudi zaista fantastican smeštaj u tek renoviranim sobama po neverovatnim...

od: 44e

Hotel Lav

Cara Dušana 240, Zemun, Beograd

Hoteli Beograd

Beograd je u poslednje dve decenije doživeo veliki priliv investicija koje su omogućile da postane prava metropola. Do pre nekoliko godina nije bilo lako naći pristojan hotel u Beogradu - nekoliko hotela sa četiri i pet zvezdica se nalazilo na Novom Beogradu (tj. ne preterano blizu centra), hotel Interkontinental (današnja Crown Plaza), hotel Hyatt Regency, dok su ostali hoteli, namenjeni srednjoj klasi, uglavnom bili ostaci prošlog vremena i tvorevina socijalističkog pokreta. Iako su bili namenjeni srednjoj klasi njihov kvalitet nije mogao da se meri sa ostalim hotelima - a pritom nisu bili ni jeftini. Danas je situacija potpuno drugačija - postoje pravi luksuzni hoteli u centru Beograda, kao i jeftini hoteli za one sa plićim džepom. Ovde možete naći spisak hotela koji se mogu rezervisati online, kao i kratak opis svakog od njih. Pored toga, putem onlajn obrasca za rezervaciju na našem sajtu, možete kreditnom karticom rezervisati hotele u bilo kom gradu širom sveta.

Prvi hoteli u Beogradu

Knez Mihailo Obrenović je izgradio prvi hotel u Beogradu 1841. godine, na uglu sadašnjih ulica Kralja Petra i Gračaničke, a vode se nekad nalazio Cincar han. Iznad ulaza je bila postavljena bronzana glava jelena, pa je hotel imao nazi Kod jelena. Hoteli izgrađeni pre Drugog svetskog rata koji i danas postoje su:
  • Hotel Avala
  • Hotel Balkan
  • Hotel Bristol
  • Hotel Excelsior
  • Hotel Kasina
  • Hotel Astorija
  • Hotel Moskva
Hoteli su u istoriji države i Beograda imali veoma značajnu ulogu u kulturnoj, društvenoj, privrednoj i političkoj sveri. U njima su prve korake načinile mnoge političke stranke i udruženja, održani su brojni politički, naučni i strukovni skupovi. Hotelske sale u Beogradu bile su glavno mesto svih kulturnih zbivanja u prestonici, u njima su se održavali koncerti, pozorišne i bioskopske predstave, a u velikoj sali jednog beogradskog hotela premijerno je prikazana prva opera u zemlji. Hoteli su služili i kao poslovni prostori, pa su u njima otvarane banke, berze, osiguravajuća društva, ordinacije lekara, trgovci i zanatlije su ih takođe koristili.

Beogradski hoteli prema broju zvezdica

Trebalo bi naglasiti jednu od glavnih grešaka koje gosti prave pri izboru hotela u Beogradu. Gosti obično misle da broj zvezdica automatski znači i luksuznost hotela. Naprotiv, broj zvezdica pored kvaliteta usluge podrazumeva sadržaj koji hotel nudi. Stoga se često dešava da je udobnost hotela, kvalitet usluge i sjajan ambijent dostupan i u hotelima sa 3 ili 4 zvezdice, koji su pritom neuporedivo jeftiniji od hotela sa pet zvezdica. Ukoliko ipak tražite hotel sa bazenom u Beogradu, saunom, đakuzijem i drugim sadržajima, onda to obično podrazumeva da ćete morati da se odlučite za neki hotel sa pet zvezdica, od koji smo većinu već pomenuli. Čak i bogati biznis korisnici usluga hotela znaju, da ukoliko ne budu želeli da plivaju na svom poslovom putovanju, značajno mogu uštedeti pravim izborom hotela sa BelgradeEye liste.

Cene hotela u Beogradu

Razvoj grada i povećan broj turista stvorio je zahteve da se smeštaj u Beogradu poveća. Otvoreni su razni hoteli, luksuzni lanci hotela kao što su hotel Meriott, hotel Holiday Inn, Hotel Radisson Blue Cene hotela se razlikuju u zavisnosti od usluge i kvaliteta. Moguće je naći odličan odnos cene i kvaliteta u svim kategorijama cenovnog ranga. Neki hoteli su u užem centru grada, dok su hoteli na Novom Beogradu, hoteli u Zemunu, hoteli na Paliluli malo udaljeniji, ali nadomešćuju svojom uslugom. Bez obzira da li ste došli u Beograd zbog posla, zadovoljstva ili na odmor, uz Belgrade Eye listu hotela, moći ćete da napravite savršen izbor. Pogledajte koji su hoteli za proslave, hoteli za konferencije u Beogradu, i sve ostale hotele u Beogradu.

Lokacije beogradskih hotela

U zavisnosti od potreba postoje brojni hoteli koje možete rezervisati u Beogradu. Poznati su i hoteli iz socijalističkog perioda, koji su naknadno otkupljeni i preuređeni. Osim teško promenjive fasade i eksterijera hotela, oni su u potpunosti sređeni, pa ih često možete naći na neuobičajenim lokacijama. Hoteli se nalaze u centru Beograda (Vračar, Stari Grad i Savski Venac), ali velikom većinom i na Novom Beogradu, a potom i u drugim krajevima Beograda, kao što je Konjarnik (Voždovac), Palilula itd. Ne treba preskočiti ni hotele koji se nalaze u blizini važnih sportskih objekata, kao što je recimo SC Šumice, a u kojima često odsedaju i veće grupe gostiju kao što su dečiji i omladinski sportski timovi. Izbor hotela u Beogradu je težak, ali BelgradeEye vam nudi pomoć! Za dodatne informacije posetite i hotelske sekcije drugih portala: hoteli beograd

Partneri

Pretplatite se