Kampovi u Beogradu i okolini

Kamping turizam postaje vrlo popularan kada su u pitanju posete Evropskim gradovima i jedan je od najprivlačnijih oblika putovanja i odmora. Kamping i karavaning turizam je odmor za sve ljubitelje smeštaja u prirodi, pa i sve one koji odluče da provere kakvi su kampovi u Beogradu i okolini srpske prestonice. Belgrade Eye je tu za vas, i predstavljamo kampove u Beogradu, barem one koji još uvek postoje, kao i to koji kampovi u blizini Beograda postoje, ako poželite da na kratko zamenite uobičajen urbani život, sa nešto više prirode i kamp prikolicom. Kampovanje u Beogradu nije mnogo popularan način smeštaja i u ovom trenutku nije u mogućnosti da isprati obim kamping kapaciteta Evropskih gradova, ali ono čime raspolaže svakako jeste za pohvalu. Kafići u Beogradu, restorani i drugi uslužni objekti nisu nešto što ćete naći kada odlazite na kampovanje, već potpuno drugačiji užitak. Evo kakav užitak nude kampovi Beograda i gde se nalaze.

Da li još uvek postoje kampovi u Beogradu?

Beograd je nekada raspolagao sa tri kampa, ali održao se i aktivno radi samo Kamp Dunav, a 2010. godine proglašen je za najbolji kamp u zemlji, u konkurenciji od 18 kampova Srbije. Kamp Dunav ima izuzetno dobru osnovu za dalji razvoj kamping turizma u Beogradu ima, a koji se nalazi u Zemunu, na samoj obali Dunava, 10 kilometara od Beograda. Kamp Dunav spada u manje kampove i odlikuje se prelepim položajem sa pogledom na Dunav i Beograd. Kapacitet kampa iznosi 50 kamping jedinica. Kamp je otvoren 24 h u sezoni (01.05. - 30.09.) Pored ovog kampa, tu je i kamping odmorište Zornića kuća u Barajevu. Reč je o malom i simpatičnom kampu u okviru etno domaćinstva, restorana i konaka. Prelep kompleks sa nesvakidašnjim pogledom na planinu Kosmaj. Pravi mali raj za kampere. Camping Belgrade Avala je moderno kamping odmorište gde možete ići u razgledanje, a u čijoj blizini se nalazi grad Beograd, Šumadija i okoline prelepe planine Avala i Kosmaj, kao i brojna istorijska mesta. Kamp Košutnjak, Kneza Višeslava 17, smešten u jednom od najlepših delova grada, na svega 7 kilometara od centara grada i može da primi 55 osoba.

Kampovi su i dalje omiljena izletišta u Beogradu?

Kampovi u Beogradu i okolini su idealni za one koji su željni tišine, mira i čistog vazduha, za one koji žele da pobegnu od gužve i buke, uzavrle gradske košnice, kakva Beograd ume da postane. Povratak prirodi i uživanje u čarima koje nam pruža, kao i želja za slobodom jedni su od glavnih razloga zbog čega se  sve veći broj ljudi opredeljuje za ovaj vid smeštaja.

Vrste smeštaja u kampovima

Bungalovi

Bungalovi se izdvajaju kao najpopularniji vid smeštaja kampa. Predstavalju spoj udobnosti i prirode. Možete uživati u kućicama iz bajke, svežem vazduhu, prirodi i njenim čarima, što je zaista savršeno za odmor, naravno za sve one ljubitelje prirode.

Šatori

Jeftinija varijanta kampovanja od bungalova, jesu šatori, koji predstavljaju pravi izazov za sve one koji su radoznalog duha i spremni za nove avanture.

Kamp kućice

Takođe, tu su i kamp kućiće ili ti kuće na točkovima koje vam pružaju osećaj doma, iako ste daleko od svoje kuće, svog grada. Kampovanje jeste kraći vid boravka u prirodi tokom kojeg kamperi odlaze izvan ustaljenih oblika urbanog područja, ivan gradskog urnebesa, a gde možete uživati u svim blagodetima koje nam majka priroda pruža. Kamp kućica je idealan način da testirate svoje zahteve i proverite da li ste otišli predaleko u svojoj lagodnosti života u stanu / kući, gde vam je sve dostupno na dohvat ruke. Zamenite iznajmljivanje apartmana u Beogradu bar na kratko, već pođite put kampova! Belgrade Eye je za vas detaljnije pripremio listu kampova u Beogradu kako biste izabrali kamp na lokaciji baš po vašoj  meri. Vaš Belgrade Eye.

Partneri

Pretplatite se