• 2CELLOS, Beograd

    Bulevar Arsenija Čarnojevića 58, Belgrade, Kombank Arena
    Koncerti i festivali

Muzički festivali i koncerti u Beogradu

Belgrade Beer FestBelgrade Beer Fest

Belgrade Beer Fest odnosno beogradski festival piva je svakako manifestacija koja se ne propušta. Pet dana neprekidnog dobrog provoda, odličnog piva i koncerata poznatih i stranih bendova - i sve to za "džabe", jer se ulaz ne naplaćuje. Festival koji se održava svake godine u avgustu (sledeći od 4. - 18. avgust, Ušće 2013. godine) je odlična prilika da probate više brendova i mnogo više vrsta piva, od kojih su neka prava "egzotika" i teško se mogu naći bilo gde drugde. Tokom dana svratite na jedno ladno sa porodicom ili prijateljima, a uveče se vratite na rock n roll. Koncerti počinju oko 18:00 h časova i traju neprekidno sve do zore, tako da je dobar provod zagarantovan. Od 2008. godine Belgrade Beer Fest se odžava na Ušću (Novi Beograd). Preporučujemo i da pogledate naše liste: Najbolji restorani u Beogradu kao i jeftini apartmani u Beogradu, ako dolazite iz drugih gradova i država pa ste možda u potrazi za smeštajem. Naravno tu su i jeftini hosteli Beograd koji mogu pomoći tokom Belgrade Beer Fest-a.

Guča

Guca Dragačevski trubacki festival, Sabor trubača Guča ili "srpski vudstok" je, uz Exit fest, najpoznatiji srpski muzički festival na zapadu. Kao i Exit, Guča je prvenstveno zamišljena kao muzički festival, ali je zapravo mnogo veći događaj. Takođe, isto kao i Exit, dešava se van Beograda, u malom gradu Guči nedaleko od Čačka. I tu se završavaju sličnosti ova dva srpska muzička brenda.

Guča je festival tradicionalne trube i svog haosa i provoda koji u Srbiji obično ide uz trubače - neverovatne količine alkohola, dovoljno mesa da nahrani vojska i plesa na stolovima. Festival se održava svake godine u avgustu, traje nekoliko dana, a poseti ga nekoliko stotina hiljada posetilaca! Svakako nezaboravno iskustvo tokom koga se ceo gradić pretvara u veliku žurku u kojoj učestvuju sve generacije.

Summertime Jazz Festival

Summertime Jazz Festival, odnosno letnji džez festival je manifestacija koja se održava jednom godišnje - krajem juna ili početkom jula u beogradskom Sava centru.

Beogradski festival igre

Belgrade Dance Festival

Beogradski festival igre je postao dobra tradicija, koja podrazumeva dolazak istaknutih
baletskih i savremenih plesnih kompanija, poznatih koreografa i aktuelnih produkcija.
Koncipiran sa ciljem da predstavi značajna stremljenja savremene igre, događaj je uspostavio i potvrdio umetničke standarde, ali i osnažio komunikaciju sa domaćom i inostranom publikom.

Beogradski džez festival

Belgrade Jazz Festival Beogradski džez festival (Belgrade Jazz Festival) se tradicionalno održava svake godine u poslednjoj nedelji oktobra u Domu Omladine i drugim lokacijama širom grada. Pred svirki brojnih gostujućih zvezda, Beogradski jazz festival obično podrazumeva i ponoćni program sa koncertima, jazz džem sešnima, izložbema fotografija, filmskim programom i radionicama džeza..

Guitar Art Festival

Guitar Art Festival je petodnevni međunarodni festival klasične gitare, koji se počevši od 2001. jednom godišnje održava u Beogradu. GuitarArt obuhvata praktične časove i teorijska predavanja svetskih majstora gitare, izložbe, takmičenje mladih gitarista, koncerte od 20 časova svake veceri, kao i ponoćni gitarski art cafe od 23 h do 03 h.

Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS)

Beogradske muzičke svečanosti - BEMUS se održavaju početkom oktobra svake godine i obuhvataju različite koncerte klasične muzike, opere, horske nastupe, predstavljanja tradicionalne muzike i dečije radionice. Ljubitelji umetničke muzike trebalo bi da se potrude da posete makar neke od manifestacija u okviru BEMUS-a.

Belgrade Cello Fest

Beogradski Cello Fest je godišnji muzički događaj nameljen ljubiteljima čela, a održava se početkom jula. U okviru festivala održavaki se majstorski časovi kao i koncerti svetski poznatih čelista.

Ring Ring

Ring Ring je međunarodni festival "nove muzike" koji se već više od deset godina za redom održava u maju u Beogradu. Bendovi iz celog sveta sviraju varijacije tradicionalne muzike sa popularnim notom i rezultat je obično vrlo zanimljiv. Festival se održava na više lokacija u gradui traje nekoliko dana, dok se vrlo pristupačne karte mogu kupiti za svako veče pojedinačno ili u paketu za ceo festival.

Partneri

Pretplatite se