• 2CELLOS, Beograd

    Bulevar Arsenija Čarnojevića 58, Belgrade, Kombank Arena
    Koncerti i festivali

Muzički festivali i koncerti u Beogradu

Belgrade Beer FestBelgrade Beer Fest

Belgrade Beer Fest odnosno beogradski festival piva je svakako manifestacija koja se ne propušta. Pet dana neprekidnog dobrog provoda, odličnog piva i koncerata poznatih i stranih bendova - i sve to za "džabe", jer se ulaz ne naplaćuje. Festival koji se održava svake godine u avgustu (sledeći od 4. - 18. avgust, Ušće 2013. godine) je odlična prilika da probate više brendova i mnogo više vrsta piva, od kojih su neka prava "egzotika" i teško se mogu naći bilo gde drugde. Tokom dana svratite na jedno ladno sa porodicom ili prijateljima, a uveče se vratite na rock n roll. Koncerti počinju oko 18:00 h časova i traju neprekidno sve do zore, tako da je dobar provod zagarantovan. Od 2008. godine Belgrade Beer Fest se odžava na Ušću (Novi Beograd).

Guča

Guca Dragačevski trubacki festival, Sabor trubača Guča ili "srpski vudstok" je, uz Exit fest, najpoznatiji srpski muzički festival na zapadu. Kao i Exit, Guča je prvenstveno zamišljena kao muzički festival, ali je zapravo mnogo veći događaj. Takođe, isto kao i Exit, dešava se van Beograda, u malom gradu Guči nedaleko od Čačka. I tu se završavaju sličnosti ova dva srpska muzička brenda.

Guča je festival tradicionalne trube i svog haosa i provoda koji u Srbiji obično ide uz trubače - neverovatne količine alkohola, dovoljno mesa da nahrani vojska i plesa na stolovima. Festival se održava svake godine u avgustu, traje nekoliko dana, a poseti ga nekoliko stotina hiljada posetilaca! Svakako nezaboravno iskustvo tokom koga se ceo gradić pretvara u veliku žurku u kojoj učestvuju sve generacije.

Summertime Jazz Festival

Summertime Jazz Festival, odnosno letnji džez festival je manifestacija koja se održava jednom godišnje - krajem juna ili početkom jula u beogradskom Sava centru.

Beogradski festival igre

Belgrade Dance Festival

Beogradski festival igre je postao dobra tradicija, koja podrazumeva dolazak istaknutih
baletskih i savremenih plesnih kompanija, poznatih koreografa i aktuelnih produkcija.
Koncipiran sa ciljem da predstavi značajna stremljenja savremene igre, događaj je uspostavio i potvrdio umetničke standarde, ali i osnažio komunikaciju sa domaćom i inostranom publikom.

Beogradski džez festival

Belgrade Jazz Festival Beogradski džez festival (Belgrade Jazz Festival) se tradicionalno održava svake godine u poslednjoj nedelji oktobra u Domu Omladine i drugim lokacijama širom grada. Pred svirki brojnih gostujućih zvezda, Beogradski jazz festival obično podrazumeva i ponoćni program sa koncertima, jazz džem sešnima, izložbema fotografija, filmskim programom i radionicama džeza..

Guitar Art Festival

Guitar Art Festival je petodnevni međunarodni festival klasične gitare, koji se počevši od 2001. jednom godišnje održava u Beogradu. GuitarArt obuhvata praktične časove i teorijska predavanja svetskih majstora gitare, izložbe, takmičenje mladih gitarista, koncerte od 20 časova svake veceri, kao i ponoćni gitarski art cafe od 23 h do 03 h.

Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS)

Beogradske muzičke svečanosti - BEMUS se održavaju početkom oktobra svake godine i obuhvataju različite koncerte klasične muzike, opere, horske nastupe, predstavljanja tradicionalne muzike i dečije radionice. Ljubitelji umetničke muzike trebalo bi da se potrude da posete makar neke od manifestacija u okviru BEMUS-a.

Belgrade Cello Fest

Beogradski Cello Fest je godišnji muzički događaj nameljen ljubiteljima čela, a održava se početkom jula. U okviru festivala održavaki se majstorski časovi kao i koncerti svetski poznatih čelista.

Ring Ring

Ring Ring je međunarodni festival "nove muzike" koji se već više od deset godina za redom održava u maju u Beogradu. Bendovi iz celog sveta sviraju varijacije tradicionalne muzike sa popularnim notom i rezultat je obično vrlo zanimljiv. Festival se održava na više lokacija u gradui traje nekoliko dana, dok se vrlo pristupačne karte mogu kupiti za svako veče pojedinačno ili u paketu za ceo festival.

Partneri

Pretplatite se