Restoran Balzac - Beograd

Strahinjića Bana 13
Lista restorana
1507 Pregleda

Na samom početku ulice Strahinjića Bana se nalazi restoran Balzac koji nam je privukao pažnju akcijom „donesite svoje vino“. Ovaj originalan potez je podrazumevao da gosti uz neki od gastronomskih specijaliteta ovog restoran popiju svoju bocu vina.

Enterijer je uređen sa ukusom i nije pretrpan. Na pastelno obojenim zidovima su skicirane katedrale u gotičkom stilu. Vrlo je efektan detalj u vidu bordure blizu plafona, na kojoj su ispisana imena raznih specijaliteta na francuskom jeziku. Kožne stolice su se odlično uklopile u celokupnu atmosferu, kao i stidljivo svetlo iz zanimljivo dizajniranih lampi. Prostor je koncipiran tako da je parter predviđen za doručak a galerija za ručak ili intimnu večeru.

Iz jelovnika izdvajamo: supu od luka, salatu Luj XIV, teks-meks piletinu (tortilje sa povrćem uz listiće grilovane piletine u slatko-kiselom sosu). Specijaliteti su još i tanjir „Žak kusto“(kotlet morskog psa sa povrćem i sosom od pomorandže) i klasik francuske kuhinje-piletina u sosu obogaćena komadićima pržene slanine i divljih pečuraka. Često se naručuje i ćuretina na krompiru prelivena sosom od suvih šljiva i oraha. Bifteci zauzimaju celu stranu menija i konobari ponosno ističu da je to polje za njihovu kuhinju, fudbalski rečeno, domaći teren. Npr. natur biftek, tartar biftek, biftek u rokfor sosu. Prilozi su maštoviti: primamljive mediteranske i dve dalekoistočne varijante.

Porcije dezerata su velike, preporučujemo krempitu i „Kušić pitu od jabuka“ oplemenjenu bademima i lešnicima.

Posvećenost gostu u ovom restoranu pokazuju i time što pored standarnog jelovnika postoji i specijalna ponuda: posni ili letnji jelovnik. Cene obroka su srednje niske.

Balzac se predstavlja kao restoran sa koncepcijom vinskog bara, što znači da je vino u prvom planu a hrana prateća stavka. Pedesetak vrsta vina se služe u elegantnim reidel čašama.

Belgradeeye patrola naglašava da je komunikacija s osobljem ovog beogradskog restorana bila prijatna, dolazili su taman onoliko koliko je bilo potrebno da ne naruši našu intimu.

Shvatili smo da TV i nije neophodan, i dok smo ručali u Balzacu, nismo ni primetili da ga nema. A Vi ? Pišite nam na: https://www.facebook.com/belgradeeye

 

Želite da postavite Vaš restoran na Belgrade Eye. Kontaktirajte nas putem kontakt forme i javićemo Vam se u najkraćem roku!

Sve detalje o restoranu Balsac možete dobiti i na broj telefona 0113285906.

Pogledajte i šta nude ostali Restorani u Beogradu.

Napiši komentar
Ocena

Napiši komentar

Ulogujte se da biste ostavili komentar.

Partneri

Pretplatite se