Restoran Devetka- Beograd

Kneza Višeslava 25
Lista restorana
824 Pregleda

U napuštenoj železničkoj stanici kod Pionirskog grada, šezdesetih godina prošlog veka počeo je sa radom restoran Devetka. Danas se nalazi u okrilju lanca ugostiteljskog preduzeća Višnjica i posluje sa velikim uspehom. U zavisnosti od godišnjeg doba, ovaj beogradski restoran liči na šumski zamak sav od kamena i drveta. Preko zime se u njemu uz kamin posmatraju pahulje a preko leta, umesto uz klima uređaj, uživa u hladovini stoletne košutnjačke šume...

Restoran Devetku čine tri celine - kamin sala za 40 osoba, restoranska sala sa 110 sedišta ( može se odvajati po potrebi), i banket sala ili Svečana dvorana (prima oko 200 ljudi). Osim svadbi ovde se organizuju i prezentacije, savetovanja, rođendani. Velika letnja terasa ima 250 sedišta.

Devetka je nacionalni restoran sa 4 zvezdice sa karakterističnim starim jelima kao što su proja, ajvar, sir, kajmak, mesa i povrća ispod sača, pogača ispod crepulje, jela od heljde, sočiva i boba. Jela sa roštilja su prvorazredna, uostalom, po njima je ovo mesto i postalo poznato. Specijalitet kuće je predjelo „devetka“: mešavina hladnih predjela sa različitim salatama, pilećim mesom sa crvenim paprikama, pršutom i maslinama. Od glavnih jela se preporučuju teleći file, ciganski ražanj, ćureći file u sosu od mlevenog belog tartufa. Zastupljeni su i riblji specijaliteti, npr.file od smuđa „menijer“.

U poverenju je Belgradeeye patroli rečeno da ako nameravamo da ručamo teleće ili jagnjeće pečenje, moramo da stignemo do četiri sata, inače nema.

Devetka je restoran stare škole ugostiteljstva, osoblje je ljubazno i govori više stranih jezika.

Restoran Devetka je pravi izbor za porodične ručkove jer u dvorištu ima i ograđenu igraonicu kao i stolice hranilice za klince.

Čuvani parking prima 100 vozila. Radno vreme je od 9 do 23h svaкim danom a po želji gostiju se ostaje i duže. Ako ste bili među njima, pišite nam na: https://www.facebook.com/belgradeeye

 

Želite da postavite Vaš restoran na Belgrade Eye. Kontaktirajte nas putem kontakt forme i javićemo Vam se u najkraćem roku!

Sve informacije i rezervacije možete dobiti na broju 011/355-9783.

Pogledajte i šta nude ostali Restorani u Beogradu.

Napiši komentar
Ocena

Napiši komentar

Ulogujte se da biste ostavili komentar.

Partneri

Pretplatite se