Restoran Klub književnika- Beograd

Francuska 7
Lista restorana
285 Pregleda

„Kafana u kojoj se rađala i umirala srpska elita“

Klub književnika je restoran koji na istoj lokaciji postoji već šezdesetak godina i svih ovih decenija nudi vrhunski kvalitet. Renoviran je, funkcionalno doteran, opremljen novom kuhinjom i dobrom ventilacijom. Sve što je dotrajalo je zamenjeno kako bi ostalo naizgled isto za stare goste naviknute na specifičnu atmosferu kluba. Međutim, neke stvari se nikad ne menjaju pa ovde i danas možete dobiti sifon sodu i litar belog i uživati u špriceru napravljenom po vašem ukusu.

Ovo je bilo i ostalo mesto boema, intelektualaca i lepo raspoloženih ljudi. Ne bi opstalo svih ovih godina da nema savršenih gurmanluka. U ovom restoranu je zastupljena kako nacionalna tako i svetska kuhinja. Možete uživati u guščijoj žigerici, pršuti sa dinjom, škembićima, sarmi, podvarku, rižotu sa pečurkama, jagnjećim leđima na žaru. Provereni gazda Budin jelovnik je proširen popularnim laganijim varijantama (npr.rižoto i obrok salate). Ali, Belgradeeye patrola je u Klub književnika došla zbog tradicionalnih gotovih jela „na kašiku“ i pečenja sa močom. I uživala. Sa jelovnika još izdvajamo mućkalicu a la Dorćol, file od dimljene pastrmke, pržolicu na dalmatinski način, i nepravizeđene sarmice od zelja s kiselim mlekom.

Siti i presiti ipak nećete odoleti čuvenim domaćim krempitama ili piti od bundeve.

Od bogate ponude pića, stranih i domaćih, izdvajamo dunjevaču iz manastira Kovilj.

Ovo mesto je svakako beogradski brend i simbol ovog grada. Bez obzira da li ste nostalgičar ili ne, obavezno ga posetite. Pa nam javite: https://www.facebook.com/belgradeeye

 

Želite da postavite Vaš restoran na Belgrade Eye. Kontaktirajte nas putem kontakt forme i javićemo Vam se u najkraćem roku!

Svoj sto rezervišite na broj telefona 0112627931.

Pogledajte i šta nude ostali Restorani u Beogradu.

Napiši komentar
Ocena

Napiši komentar

Ulogujte se da biste ostavili komentar.

Partneri

Pretplatite se