Restoran Banija- Beograd

Bulevar despota Stefana 52
Lista restorana
482 Pregleda

Restoran starog kova

Iako je u svakom restoranu hrana na prvom mestu, obrok je daleko prijatniji ako je poslužen u toploj domaćinskoj atmosferi. Upravo takva je u Baniji. Beli stoljnaci i drveni nameštaj daju utisak rustičnosti.

Ovo je tipičan gradski restoran na uglu u koji se svraća da se nešto pojede ili popije, da se vidi sa prijateljem ili poslovnim partnerom, da se predahne.

Stara boemska kafana u kojoj se neretko viđaju i mlađe generacije, zbog hrane i širokog asortimana pića.

U Baniju se dolazi po navici. Imate utisak kao da ste zaglavljeni u vremenu, negde u prošlom veku. Možda zbog klasičnog enterijera i kompletne atmosfere, ali to nikako nije mana već veliki uspeh u sveopštem trku za urbanizacijom i modernizacijom. Žive muzike ovde nema, sa radija dopiru zvuci popa sa prostora bivše Jugoslavije.

Konobari su poslovični, na distanci. Hrana se i sprema i servira tradicionalno a takav je i meni. Izdvajamo teleću čorbu, pasulj prebranac, ljute pečene paprike, škembiće na žaru, mućkalicu od pilećeg mesa. Ovde možete svratiti na doručak ili na picu.

Banija ima i svoju terasu, moguć je zakup restorana za privatna slavlja bilo koje vrste.

Izbor deserata je vrlo skroman ali to i nije razlog zbog koga je Belgradeye patrola posetila ovo mesto.

Koliki trag je ovaj restoran-kafana ostavio govori podatak da se ceo ovaj kraj u gradu zove po njoj. Skoro pa restoran-muzej.

Sigurni smo da vas izbor ili kvalitet hrane neće oboriti s nogu, ali morate u svom životu da imate i jednu epizodu kakva je ručanje u autentičnom restoranu kafanskog tipa.

Šta je na Vas ostavilo najjači utisak: https://www.facebook.com/belgradeeye

 

Želite da postavite Vaš restoran na Belgrade Eye. Kontaktirajte nas putem kontakt forme i javićemo Vam se u najkraćem roku!

Sve informacije o restoranu Banija dobićete pozivom na broj 0113241155.

Pogledajte i šta nude ostali Restorani u Beogradu.

Napiši komentar
Ocena

Napiši komentar

Ulogujte se da biste ostavili komentar.

Partneri

Pretplatite se