Mezestoran Restoran Dvorište - Beograd

Svetogorska 46
Lista restorana
16250 Pregleda

Skriven od gradske vreve, izložen svežim povetarcima sa Krita, Jadrana, Andaluzije i Bliskog Istoka «Mezestoran Dvorište» je pravo gastronomsko osveženje. Donosi u  Beograd jednostavnu, kreativnu kuhinju koja svojim pristupom poštuje pravila mediteranske ishrane, filozofije i načina života.

Meze, Mezetluk, Mezedes, Tapas…. Mali tanjirići koji  povezuju ljude i  pozivaju na druženje, razmenu ideja, ukusa, aroma, misli, ljubavi…
Opustite se i dozvolite nam da vas povedemo na put oko mediterana u jednom zalogaju.

Osetite čari neobičnih začina, svežinu namirnica i domaćeg vina. Maslinovo ulje kao osnova i početak pripreme jela stiže iz porodičnih maslinjaka iz sela Kritsa na Kritu, mesta koje je Kralj Minos izabrao za letnju rezidenciju pre 3000 godina. ..Vino kuće je od prijatelja i poznatog kritskog vinara četvrte generacije Nikosa Miliarakisa, napravljeno od retkih autohtonih sorti… Belo vino - uz ručak, lagana „Santorini” salata i Orada sa Mediteranskim „branjem”

Roze - uz poslepodnevnu sijestu, Kritaroto sa hobotnicom i ljutom kobasicom ili Svezi file lososa u citrus sosu sa djumbirom.

Belo vino - uz ručak, umesto Santorini - lagana Mediteranska salata i Orada sa mediteranskim branjem.Crveno vino - posle zalaska sunca... Umesto madaljona sa kandiranim voćem u sosu od metaxe- Bavete ''Aglio-olio'' sa filetom brancina.

Dobrodošli!!! Jelovnik restorana možete preuzeti na sledećem linku

Facebook: Mezestoran Dvoriste

www.restorandvoriste.rs

Radimo svakim danom od 09:00 do 24:00, jezici koje koristi osoblje; engleski, grčki, francuski

Besplatan parking
Za naše goste
radnim danima od 17:00
i vikendom od 09:00
ulaz pored apoteke
Svetogorska 46

Napiši komentar
Ocena

Napiši komentar

Ulogujte se da biste ostavili komentar.

Partneri

Pretplatite se