Džez klub Ptica, Beograd

Cara Uroša 19, 11000 Beograd
Preporučena mesta
333 Pregleda

Iako je promenio lokaciju, džez klub Ptica je zadržao status obećanog raja za ljude koji uživaju u džezu. Novi enterijer u mnogome podseća na stari lokal. Na prvi pogled, klub izgleda vrlo mali ali je, u stvari, prostran. Enterijer čini drveni nameštaj i nekoliko kožnih kaučeva, bez nepotrebnih detalja. Dominiraju razne varijacije zelene i bele boje. Na zidovima su uramljene slike džez i bluz gitarista, antički muzički instrumenti, čak i stari klavir u uglu. Ptica je poznata i kao svojevrstan muzej starih muzičkih uređaja i raritetnih ploča. Na gornjem nivou je bar i tu se mogu čuti lagani džez, funk i r€™n€™b. Prava zabava počinje kad stepenicama siđete u suteren. Iako je krcato stolovima ipak ima dovoljno prostora za sve zainteresovane goste i za bend, čak i za igru. Preovlađuju tamnije boje tako da zaista stičete utisak pravog džez noćnog kluba. Zvučna izolacija je odlična tako da se bend jedva čuje i u baru iznad.

U parteru i galeriji posetioci mogu da uživaju u muzici koja se pušta s ploča i kaseta. Raspored je sledeći: svirke se održavaju petkom i subotom od 21:30 do ponoći (Ptica Jazz 5 petkom, subotom Unit 5), sreda je rezervisan za jam session, a četvrtkom od 18h nastupa DJ Macchiavelli.

Klub Ptica ima i malu baštu u kojoj je ispijanje kafe ili soka, uz diskretne zvuke omiljene muzike, neopisiv ugođaj. Parking je problem (kao i sa svim dorćolskim kafićima).

Cene su duplirane, regularne i na nivou gradskih ako ste u baru ali, čim naručite piće u podrumu, računjate na dodatni muzički dinar.

Za ovaj klub je najbolja preporuka to što je vrhunski džez trubač Grag Gizbert rekao: „Ja sam Amerikanac a to što sam doživeo u Ptici samo sam gledao u američkim filmovima“. Da li je, po Vašem mišljenju, bio u pravu, napišite nam na: https://www.facebook.com/belgradeeye

 

Želite da postavite Vaš klub na Belgrade Eye. Kontaktirajte nas putem kontakt forme i javićemo Vam se u najkraćem roku!

Radno vreme kluba Ptica je 9-00, subotom 12-1h, dok nedeljom ne radi. Svoje mesto rezervišite na telefon 0113287925.

Pogledajte i ponudu rubrike klubovi u Beogradu.

Napiši komentar
Ocena

Napiši komentar

Ulogujte se da biste ostavili komentar.

Partneri

Pretplatite se