Pivnica Strauss, Beograd

Karađorđeva 9, 11000 Beograd
Pivnice
1368 Pregleda

Strauss je jedna od najautentičnijih pivnica u gradu. Dizajn lokal je pozajmljen od poznatih austrijskih arhitekata pa je i duh ove zemlje prenet u Beograd. Ulaz je osvetljen fenjerima, cvetne zavese su na prozorima a konobarice nose tirolske suknjice i prsluke. Enterijer je uglavnom u drvetu što je karakeristika svih pivnica a zidovi su pastelnih boja. Izuzetan detalj su reprodukcije reklama o pivu iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.

Dominantan je veliki šank na sred lokala u kome se nalazi kuhinja tako da se pred očima gladnih posetilaca spremaju pravi specijaliteti alpskih krajeva: kolenice, kobasice leberkase, butkice, bele viršle, goveđi jezik.... Uz odličnu hranu bogata je ponuda piva. Možete izabrati neko od dvadesetak vrsta točenog ili flaširanog piva uključujući češka i belgijska.

Cene su pristojne.

Strauss je odličan spoj srpske kafane i austrijske pivnice. Mnogi gosti svrate samo zbog muzike:uglavnom bend uživo svira rok, bluz, soul i fank. Međutim, nisu retke ni karaoke večeri ili one kad se ovde čuju tamburaški zvuci.

Najmlađi gosti često posle dobrog piva u Straussu završe u ludoj noći u susednoj diskoteci a nije loše mesto za kratak predah s prijateljima.

Ako lagano ispijanje piva potraje malo duže, može Vam se desiti da nazdravite kako prijateljima tako i kriglama piva koje Vas posmatraju sa zidova u prizemlju ili notama i violinskim ključevima kojima su ocrtani zidovi na spratu.


 

Koja kombinacija hrane i piva je, po Vama, najbolja? Pišite nam na: https://www.facebook.com/belgradeeye

 

Želite da postavite Vašu pivnicu na Belgrade Eye. Kontaktirajte nas putem kontakt forme i javićemo Vam se u najkraćem roku!

Sve informacije o pivnici Strauss možete dobiti na brojevima 011 3287170, 011 3287750.

Pogledajte i ponudu rubrike pivnice u Beogradu.

Napiši komentar
Ocena

Napiši komentar

Ulogujte se da biste ostavili komentar.

Partneri

Pretplatite se