Pivnica Kasina, Beograd

Terazije 25, 11000 Beograd
Pivnice
2251 Pregleda

Kasina je prva srpska pivnica otvorena u zgradi istoimenog hotela koji je izgrađen 1922.godine. U to vreme je zgrada hotela bila najviša na Terazijama. Pivnica Kasina je nastala tako što je grupa građana podnela zahtev vlastima za osnivanje kluba po ugledu na engleske lokale. Još tada je dobio ime koje i danas nosi.

Danas je ova pivnica nezaobilazno mesto za izlazak i dobar provod. Gosti uživaju u velikom izboru piva, povoljnim cenama i dobroj atmosferi i muzici. Svake večeri se organizuju žive svirke, a izvođači su poznati gradski bendovi. Sreda je latino veče kada nastupa bend Latino Salsa& Punto.Vreli kubanski ritmovi će Vas sigurno poneti da zaigrate.

 

Od točenih piva preporučujemo Jelen, Staropramen i Nikšićko tamno po ceni od 130 dinara. Kao u svakoj pravoj pivnici u Kasini možete da naručite hranu namenski biranu da se slaže uz dobra piva. Možete izabrati pileći file sa susamom po ceni od 200 dinara, pileća krilca na žaru za 250 dinara ili nezaobilazne pivarske uštipke koji koštaju 220 dinara. Upravo oni su preporuka Belgradeeye patrole. Ako se slažete s našim izborom ili, pak, imate bolji predlog, pišite nam na: https://www.facebook.com/belgradeeye

Enterijer pivnice Kasina je sav u drvetu a u jednom njenom delu su umesto stolova postavljena velika burad. Ima i dosta niskih stolova i fiksiranih klupa od debelih lakiranih dasaka. Prostor je ukrašen drvenim vitrinama a vrlo su upečatljivi masivni stubovi koji Vas podesećaju na epohu u kojoj je pivnica Kasina nastala.

Kasina ima i letnju baštu kapaciteta 120 mesta.

 

Želite da postavite Vašu pivnicu na Belgrade Eye. Kontaktirajte nas putem kontakt forme i javićemo Vam se u najkraćem roku!

O muzičkom programu ili o bilo čemu drugom što Vas interesuje u vezi sa pivnicom Kasina, raspitajte se na kod vlasnika. Lep provod želimo!

Pogledajte i ponudu rubrike pivnice u Beogradu.

Napiši komentar
Ocena

Napiši komentar

Ulogujte se da biste ostavili komentar.

Partneri

Pretplatite se