Cryo-Save Serbia - Beograd

Bulevar Zorana Đinđića 2A, Novi Beograd
Ginekologija
738 Pregleda

Cryo Save je vodeća evropska banka za čuvanje matičnih ćelija iz pupčane vrpce sa laboratorijama u Belgiji, Nemačkoj, Dubaiu, Indiji i Južnoafričkoj Republici, kao i servisnom mrežom u više od 40 zemalja sveta na 4 kontinenta. U svojim krioprezervacionim tankovima Cryo-Save čuva više od 200.000 uzoraka matičnih ćelija.

Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma od kojih daljim razvojem nastaju sve ćelije organizma. To su "osnovni blokovi" našeg organizma. Pupčana vrpca novorođenčeta je najbogatiji i najkvalitetniji izvor ovih ćelija koji je nama dostupan.

Klinička istraživanja su potvrdila da se matične ćelije mogu presaditi u oštećene delove tela u kojima su vitalne ćelije istrošene ili uništene. Nakon ovakvog presađivanja ili transplantacije, matične ćelije regenerišu oštećeno tkivo nekim od brojnih mehanizama koje su u mogućnosti da upotrebe. U ovom momentu, širom sveta, matične ćelije se koriste pri lečenju više od 100 oboljenja (uglavnom leukemije, anemije, nasledna metabolička i imunološka oboljenja i sl.)

Matične ćelije iz pupčane vrpce ili tkiva pupčanika su jedinstveni resurs koji možemo prikupiti samo u momentu rođenja deteta. Umesto da budu bačene, matične ćelije treba prikupiti i sačuvati. Sakupljanje je lako, kroz svega nekoliko minuta. Potpuno je neškodljivo kako za majku tako i za novorođenče. Ono uopšte ne utiče na prirodni tok porođaja i ne koristi se nikakva invazivna procedura.

Cryo-Save garantuje standarde najvišeg kvaliteta u pogledu transporta, pripreme i bezbednosti čuvane krvi iz pupčane vrpce Vašeg deteta. Možete biti mirni i sigurni da je doslovno svaki korak zasnovan na najstrožim naučnim standardima.

Zajedno sa 5 univerziteta iz Evrope Cryo-Save je odabran da vodi fundamentalno istraživanje u oblasti tehnika krioprezervacije (dubinskog zamrzavanja) matičnih ćelija u programu finansiranom od strane Evropske Unije. Matične ćelije su isuviše dragocene da ih ne bismo koristili. Ako odlučite da nećete da sačuvate svoje matične ćelije privatno, možda ćete poželeti da ih ponudite javnoj banci matičnih ćelija. Na taj način, one bi mogle biti od velike koristi drugim ljudima. Matične ćelije se čuvaju 20 godina a nakon toga Vaše dete može odlučiti da li će nastaviti sa čuvanjem ili će raskinuti ugovor.

Da li ćete sačuvati dragocene matične ćelije svog novorođenčeta u privatnoj banci ili ćete ih dati u tzv. Program kontrolisanog korišćenja odlučujete sami. U oba slučaja, Vi zadržavate nadzor i neotuđivo pravo vlasništva nad matičnim ćelijama.

 

 

Želite da postavite Vašu ginekološku ustanovu na Belgrade Eye. Kontaktirajte nas putem kontakt forme i javićemo Vam se u najkraćem roku!

Ukupna cena Cryo Save usluge iznosi 1780 evra, u to je uračunato prikupljanje, transport, obrada krvi iz pupčanika i prvih 20 godina čuvanja ćelija. O svemu se detaljnije raspitajte na telefone 0112146762, 0112018955.

Pogledajte i šta nude ostale ginekološke ustanove.

Napiši komentar
Ocena

Napiši komentar

Ulogujte se da biste ostavili komentar.

Partneri

Pretplatite se